Samstag, 18. Dezember 2010

Με βελόνες, χαρτί και ζάχαρη/ With needles, paper and sugar/ Mit Naddeln, Papier und Zucker





Σήμερα πέρασα το πρωινό με τη Λένα, τη 12χρονη συγγάτοικό μου. Έφτιαξε τα χριστουγεννιάτικα δώρα για αγαπημένα πρόσωπα. Όλα χειροποίητα. Βοηθώντας τη, έμαθα και εγώ δύο τρία πραγματάκια. Πλέον εκτώς από βελόνες πλέκω και με βελονάκι, τα φιλάδια από ένα σωρό έκθέσεις που είχα μαζέψει γίνονται όμορφες ατζέντες (για βιβλιοδεσίες μπορείτε να κάνετε κλικ στο google) και τα καραμελωμένα αμύγδαλα που τόσο ακριβά πουλάνε στις χριστουγεννιάτικες αγορές εδώ έμαθα πως είναι κάτι που πολύ έυκολα και με λίγα χρήματα μπορεί να φτιάξει κάποιος στο σπίτι σκορπίζοντας τη γλυκιά γεύση της κανέλας και της βανίλιας παντού.
300γρ. ζάχαρη
150 ml νερό
βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μόλις το μίγμα με τη ζάχαρη και τα λοιπά αρχίζει να παίρνει βράση στο τηγάνι όπου το έχουμε βάλει, ρίχνουμε 300 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα και χωρίς τη φλούδα τους και σε μέτρια φωτιά περιμένουμε ανακατεύοντας διαρκώς να γίνουν ένα με το πλέον καραμελωμένο μείγμα. Όταν πια το ανακάτεμα γίνει δύσκολο τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν. Δύσκολο;
Today I spent the day with Lena my 12 year old housemate. She wanted to make the Christmas presents for her family and by watching her I learned some creative indoor tricks on how ot spend time inside especially when the temperature outside is -7. Bookbinding, knitting, and caramelised almonds like the ones they sell at christmass markets here.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen