Donnerstag, 27. Januar 2011

Μαθαίνοντας για το ελαιόλαδο/ Learning about olive oil/ Über Olivenöl lernen







Σήμερα στο σχολείο μάθαμε για το ελαιόλαδο. Πώς από τον καρπό βγαίνει το λάδι; Τα περισσότερα από τα παιδιά στο σχολείο ήξεραν μέρος της διαδικασίας μιας και το ελαιόλαδο και δει το βιολογικό από την περιοχή της Μάνης  αποτελεί μέρος της καθημερινής διατροφής τους, κυριώς ωμό στη σαλάτα. Αφού είπαμε κάποια πράγματα μου ζήτησαν να τους δείξω πώς να φτιάχνουν μουσακά, ένα φαγητό που το έχουν ακούσει από τους γονείς τους οι οποίοι στην πληοψηφία τους έχουν κάνει τουλάχιστον μια φορά διακοπές στην Ελλάδα. Το να είσαι από την Καλαμάτα στο συγκεκριμένο σχολείο σε κάνει πραγματικά χαρούμενο αφού όλοι έχουν κάτι να πουν είτε για το λάδι, είτε για τις ελιές τις οποίες λατρεύουν. Ένα ευχαριστώ στο φίλο μου το Βασίλη για το υλικό που μας έστειλε το οποίο θα μείνει στο σχολείο και για τους μελλοντικούς μαθητές.
Today at school we learnt about the olive oil, since now is the period where in Greece you can get it really fresh. Most of the kids knew parts of the production procedure since olive oil participates in their daily diet. After the presentaion we cooked moussaka, a typical greek dish and tasted olive oil not only raw, as used in the salad but also cooked. I feel very happy being from Kalamata, a region that is so well known here for its great quality olive oil and olives that most of the kids love. A big thank to my friend Vasilis for the material he sent us.